MetsuriTrio

Rakasta.
Omistaudu.
Nauti.
Kolme metsää rakastavaa naismetsuria!

Rakkaudesta lajiin

Luonto on meille tärkeä osa elämää. Luonto monimuotoisuudessaan tarjoaa virkistystä monin eri tavoin. Metsäluonto on yksi osa valtavaa kokonaisuutta, jonka ymmärtämiseen ei ihmiselämä tahdo riittää. Me tarvitsemme luontoa. Se on olemassa meitä varten. Metsäluonnon käsittäminen ja käsitteleminen voi olla tavoitteellista. Tavoitteellista se on myös silloin kun se on metsän ja ihmisen rauhallista rinnakkain eloa. Joillekin meille metsäluonto on kehitysluokkia ja kuutioita. Toiselle se on taas varjoisa kuusikko ja kerrossammalien kätkemiä suppilovahveroita.

Metsäluontoa ei voi museoida paikoilleen. Toinen kasvi sortuu. Toinen kasvi kasvaa. Luonto on elämistä ja kuolemista. Ihminen voi valita, mistä näkökulmasta tätä kaikkea suurta tapahtumaa seuraa. Hän voi osallistua siihen yhdistelemällä tavoitteellista puukasvatusta ja luonnon seuraamista hiljaisuudessa.

Yksi näyttäisi varmalta: Olemme luonnon äärellä usein ihmettelijän ja seuraajan roolissa. Pidetään luonnosta huolta.

Metsää voidaan pyrkiä kasvattamaan monin eri tavoin. Kehitysluokkien kautta toimiminen on yksi mahdollisuus. Metsuriyrittäjät toimivat tänä päivänä tarvittaessa jokaisessa metsän kehitysvaiheessa. Työvälineinä useimmiten raivaussahan lisäksi on istutusputki ja taimivakka.

The Team

Emilia, Ella, Anna